Σειρά βιβλίων "Μαθηματικά με βάση το προφίλ μου"
Η σειρά βιβλίων «Μαθηματικά με βάση το προφίλ μου» (MathPro Βooks) που κυκλοφορεί από τις «Εκδόσεις Πεδίο» αποτελείται από σύγχρονα, καινοτόμα εκπαιδευτικά βιβλία για γονείς, εκπαιδευτικούς / ειδικούς, αλλά και παιδιά που βασίζονται στη θεμελιώδη αρχή ότι κάθε παιδί μπορεί εύκολα να πετύχει και να αγαπήσει τα Mαθηματικά, αρκεί να τα διδαχτεί με τον τρόπο που καταλαβαίνει καλύτερα.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα εξωσχολικά βιβλία Μαθηματικών που απλά αναπαράγουν τον ένα τρόπο του σχολικού βιβλίου με πληθώρα πανομοιότυπων ασκήσεων, τα βιβλία της σειράς «Μαθηματικά με βάση το προφίλ μου» προτείνουν μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων (δηλαδή δραστηριοτήτων που κάνει το ίδιο το παιδί με χειροπιαστά αντικείμενα και με υλικά της καθημερινότητας που έχουν όμως άμεση σχέση με τους αριθμούς, όπως τα νομίσματα, τα τραπουλόχαρτα και η μετροταινία) διαφορετικούς τρόπους διδασκαλίας και - άρα - κατανόησης των βασικών Μαθηματικών του Δημοτικού που αποτελούν ωστόσο προαπαιτούμενα για τα Μαθηματικά του Γυμνασίου. Αξίζει επίσης να αναφερθούν και οι επανεγγράψιμες πλαστικοποιημένες καρτέλες που περιλαμβάνονται στο παράρτημα κάθε τόμου και αποτελούν ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό εργαλείο που προωθεί αφενός την οπτικοποίηση εννοιών και διαδικασιών, την εξάσκηση, καθώς επίσης την αυτοαξιολόγηση και την ετεροαξιολόγηση.

Η σειρά βιβλίων «Μαθηματικά με βάση το προφίλ μου» δίνει έμφαση στη διδασκαλία κάθε παιδιού με τον τρόπο που του ταιριάζει και ο οποίος (μπορεί να) είναι διαφορετικός από του συμμαθητή του. Έτσι, απομυθοποιείται η μία μέθοδος διδασκαλίας και ο ένας τρόπος επίλυσης ασκήσεων και προβλημάτων που συχνά χαρακτηρίζουν τα Μαθηματικά στο σχολείο, και κάποιες φορές μπλοκάρουν και αποθαρρύνουν ακόμα και τα παιδιά που αγαπούν τα Μαθηματικά, αλλά δεν μπορούν να ακολουθήσουν το μοντέλο που τους παρουσιάζει ο δάσκαλος.

Μπορεί έτσι να βοηθήσει:
α) παιδιά που δυσκολεύονται στα Μαθηματικά λόγω κενών, ελλιπούς διδασκαλίας ή μαθησιακών δυσκολιών,
β) παιδιά που αγαπούν τα Μαθηματικά, αλλά δεν μπορούν να ακολουθήσουν τον τρόπο του δασκάλου κι έτσι φαινομενικά «αποτυγχάνουν»,
γ) αλλά και παιδιά που οι επιδόσεις τους είναι εξαιρετικά υψηλές για την ηλικία τους (χαρισματικά) κι ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν περαιτέρω τις δεξιότητές τους στα Μαθηματικά.
Συνεπώς, η σειρά βιβλίων «Μαθηματικά με βάση το προφίλ μου» είναι κατάλληλη για όλα τα παιδιά ανεξάρτητα της σχολικής τους επίδοσης στα Μαθηματικά.

👉 Το βιβλίο «Οι αριθμοί πέρα από τους κανόνες» απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς, ειδικούς, αλλά και γονείς, και παρουσιάζει εναλλακτικούς τρόπους διδασκαλίας των βασικών Μαθηματικών, (π.χ. την αρχή της ανταλλαγής στο δεκαδικό σύστημα, τις δεκαδικές τάξεις, τους δεκαδικούς αριθμούς και τα κλάσματα, τις κάθετες πράξεις, τις προσθέσεις και αφαιρέσεις με το μυαλό) προκειμένου να βοηθήσουν τα παιδιά να κατανοήσουν σε βάθος και όχι απλά να παπαγαλίσουν θεμελιώδεις έννοιες και διαδικασίες.

👉 Τα βιβλία «Πολλαπλασιάζω και διαιρώ με τον τρόπο που με βολεύει» (Α’ και Β’ τόμος) απευθύνονται κυρίως σε παιδιά Δημοτικού που δεν έχουν κατανοήσει σε βάθος τις βασικές έννοιες του πολλαπλασιασμού και της διαίρεσης και χρειάζονται να μάθουν πώς να «βρίσκουν» τα γινόμενα της προπαίδειας, όταν απλά δεν μπορούν να τα παπαγαλίσουν.


📝Παραγγείλετε τα βιβλία που επιθυμείτε ΕΔΩ📣 Δείτε ΕΔΩ τα σεμινάρια αντιμετώπισης των Δυσκολιών στα Μαθηματικά
που προσφέρονται μόνο από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου!