Αξιολόγηση Μαθηματικών Δεξιοτήτων του παιδιού με το πρώτο σταθμισμένο ψηφιακό εργαλείο στην Ελλάδα



Το MathPro Test (Τεστ Μαθηματικού Προφίλ) είναι το πρώτο πανελλαδικά σταθμισμένο ψηφιακό εργαλείο αξιολόγησης μαθηματικών δεξιοτήτων μαθητών Α’ Δημοτικού έως Α’ Γυμνασίου που καταγράφει τα δυνατά και αδύναμα σημεία τους στα Mαθηματικά, σκιαγραφώντας έτσι το ατομικό μαθηματικό προφίλ τους, καθώς ανιχνεύει έγκαιρα τις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες στα Μαθηματικά (Δυσαριθμησία) αλλά και την χαρισματικότητα σε αυτά.


Σε τι χρησιμεύει το MathPro Test
  • Στην πλήρη καταγραφή των δυνατών και αδύναμων σημείων του μαθητή στα Μαθηματικά σκιαγραφώντας έτσι το ατομικό του μαθηματικό προφίλ, και αναδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να μάθει αποτελεσματικότερα στα Μαθηματικά.
  • Στην κατάρτιση κατάλληλων διαφοροποιημένων εκπαιδευτικών στρατηγικών, στοχεύοντας τόσο στην αντιμετώπιση των αδυναμιών των μαθητών αλλά κυρίως ενδυναμώνοντας τα δυνατά τους σημεία, έτσι ώστε να αντισταθμίσουν τις ενδεχόμενες δυσκολίες τους, ανεξάρτητα με τη ειδική δυσκολία που μπορεί ένας μαθητής να έχει διαγνωστεί (π.χ. δυσαριθμησία, δυσλεξία, ΔΕΠΥ, αυτισμό, κ.α.).
  • Στη διαφοροποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος των Μαθηματικών, ώστε να ανταποκριθεί και στις ανάγκες μαθητών με ιδιαίτερη κλίση στο μάθημα αυτό (χαρισματικότητα στα μαθηματικά).


Οι δημιουργοί  του MathPro Test
Το MathPro Test αποτελεί  τον καρπό της συνεργασίας δύο ερευνητών, του Γιάννη Καραγιαννάκη (Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) από το χώρο της διδακτικής των μαθηματικών και της Marie-Pascale Noël (Catholic University of Louvain, Βέλγιο) του χώρου της παιδικής νευροψυχολογίας, που είναι και οι δύο ειδικοί στην ανάπτυξη μαθηματικών δεξιοτήτων και στις Μαθησιακές Δυσκολίες στα Μαθηματικά (Δυσαριθμησία). 

Περισσότερες πληροφορίες για το MathPro Test: mathpro.education/test


Πληροφορίες - Ραντεβού
Μπορείτε να επικοινωνείτε με το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου, για 
- την χορήγηση του Τεστ
- την ερμηνεία των αποτελεσμάτων του
- και το πρόγραμμα παρέμβασης για το παιδί

Το MathPro Test χορηγείται σε συνεργασία με το MathPro Education.

ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΟΥ
Κερκύρας 5 - Ιωάννινα
☎ 2651067320
📱 6986180630



Βιωματικά σεμινάρια για τις Μαθησιακές Δυσκολίες στα Μαθηματικά
Ο δημιουργός του MathPro Test Δρ. Καραγιαννάκης είναι εισηγητής εξειδικευμένων σεμιναρίων, που πραγματοποιούνται μόνο από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου, για τις Μαθησιακές Δυσκολίες στα Μαθηματικά και τη Δυσαριθμησία. Περισσότερες πληροφορίες για αυτά μπορείτε να δείτε στο www.diepistimoniko.gr και πιο συγκεκριμένα εδώ.