SOCIAL STORIES™ 10.2 | Κοινωνικές Ιστορίες: Περιγράφοντας τη ζωή


Ένα Σεμινάριο Carol Gray Social Stories με την Catherine Faherty, TEAM Social Stories


~~~~~~~~~

Μπορείτε να δηλώνετε το ενδιαφέρον σας για το επόμενο σεμινάριο SOCIAL STORIES ΕΔΩ
(σημειώστε το ενδιαφέρον σας στα σχόλια)

~~~~~~~~~
 οι θέσεις είναι αυστηρά περιορισμένες


💬 Εισηγήτρια:
Catherine Faherty
Authorized "Carol Gray Team Social Stories" Instructor
Former TEACCH Consultant, Teacher Trainer, and Therapist
Author

🚩 Στο σεμινάριο παρέχεται ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά!


✔ Περιγραφή του διαδικτυακού Σεμιναρίου Social Stories™:
Αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο, διαρθρωμένο σε τρεις συνεδρίες, καλύπτει τις υποκείμενες θεωρίες, το σκεπτικό, την δημιουργία, τη διάδοση και την πρακτική χρήση των Κοινωνικών Ιστοριών™.  Καταρρίπτει κοινές παρανοήσεις γύρω από τις Κοινωνικές Ιστορίες (για παράδειγμα, ότι ο σκοπός τους είναι να διορθώνουν συμπεριφορές, ότι έχουν γραφεί για προβληματικές καταστάσεις, ή ότι απευθύνονται μόνον σε παιδιά). Η Catherine Faherty εξηγεί το σκεπτικό πίσω από αυτές και διδάσκει βήμα-προς-βήμα τη δημιουργία και τη χρήση των Κοινωνικών Ιστοριών. Οι συμμετέχοντες-εκπαιδευτικοί, θεραπευτές, άλλοι επαγγελματίες και γονείς θα ανακαλύψουν ότι μέσα από κατάλληλα διαμορφωμένες Ιστορίες, θα μπορέσουν να δουν τον κόσμο μέσα από τα μάτια των μικρών τους μαθητών αλλά και των ενηλίκων πελατών τους, διασφαλίζοντας έτσι έναν βαθύτερο σεβασμό και την καλύτερη κατανόηση αυτών που έχουν υπό τη φροντίδα τους.

Είναι βασική ανάγκη να παρέχονται πληροφορίες για τις συνθήκες και τις καταστάσεις της ζωής και η Catherine Faherty έχει αφοσιωθεί στην απόκτηση περισσοτέρων γνώσεων και καλύτερης κατανόησης όλων των πτυχών της ζωής των ατόμων στο φάσμα του αυτισμού. Η Catherine μιλάει με σεβασμό, με πάθος και με ευγνωμοσύνη έχοντας πίσω της σχεδόν σαράντα χρόνια εμπειρίας δουλεύοντας και στηρίζοντας παιδιά και ενήλικες με αυτισμό. Είναι από τους πολύ λίγους ανθρώπους στον κόσμο, τους οποίους έχει καλέσει και εξουσιοδοτήσει η Carol Gray για να διδάξουν Κοινωνικές Ιστορίες.™

Κάθε συμμετέχων θα γράψει δύο Κοινωνικές Ιστορίες στα πλαίσια αυτού του διαδικτυακού σεμιναρίου. Όλοι όσοι παρακολουθήσουν όλες τις συνεδρίες εργασίας και υποβάλουν τις Κοινωνικές Ιστορίες τους θα λάβουν υπογεγραμμένο Πιστοποιητικό Παρακολούθησης. Το πρόγραμμα των τριών Συνεδριών του Διαδικτυακού Σεμιναρίου:
Συνεδρία #1 
Εισαγωγή που καλύπτει το Σκεπτικό, τη Φιλοσοφία, την Ορολογία, τις Θεωρίες που σχετίζονται με το Γενικό Πλαίσιο, την Κεντρική Συνοχή, την Προοπτική, την Επιτελεστική Λειτουργία και Αισθητηριακά ζητήματα. 
Ο Πραγματικός Σκοπός των Κοινωνικών Ιστοριών: Κριτήριο #1
Συγκέντρωση πληροφοριών: Κριτήριο #2
Δημιουργία της Ιστορίας: Αρχίζει καλύπτοντας τα Κριτήρια #3-#6: Οργάνωση της Ιστορίας, εξατομικευμένη Μορφή, Φωνή, Λεξιλόγιο και συναφή με το Εννοιολογικό πλαίσιο βοηθητικά στοιχεία (Cues).

Συνεδρία #2
Ολοκλήρωση της δημιουργίας της Ιστορίας: Κριτήρια #3-#6 (Βλέπε Ανωτέρω)
Συγγραφή Φράσεων: Κριτήρια #7- #8: Συγγραφή Φράσεων, και του Τύπου (Formula) της Κοινωνικής Ιστορίας 
Συγγραφή μιας Επαινετικής Κοινωνικής Ιστορίας 

Συνεδρία #3
Συγγραφή, Διορθώσεις και Τελευταίες Πινελιές στις Κοινωνικές σας Ιστορίες 
Εφαρμογή των Κοινωνικών Ιστοριών στην Πράξη


✔ Η εκπαιδεύτρια | Βιογραφικό
Από τη δεκαετία του 1980 το έργο της Catherine Faherty στην κοινότητα του αυτισμού εκτείνεται σε σχολικές αίθουσες, υποστήριξη στην εργασία, σπίτια και κλινικές. Από τη δεκαετία του 1990, μέσω της διδασκαλίας της σε σχολεία, του κλινικού της έργου και των βιβλίων της, προασπίστηκε το δικαίωμα των παιδιών και των εφήβων να μαθαίνουν για τη διάγνωση του αυτισμού τους, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τις οικογένειες, τους δασκάλους και τους θεραπευτές τους με πρακτικές στρατηγικές. Το πρώτο της βιβλίο, Aspergers…What Does It Mean To Me? (2000) [Άσπεργκερ… Τι Σημαίνει Για Μένα;] και η πιο εκτενής έκδοση, Autism…What Does It Mean To Me? (2014) [Αυτισμός… Τι Σημαίνει Για Μένα;] ήταν από τα πρώτα βιβλία που γράφτηκαν απευθείας εστιάζοντας στην αυτογνωσία και την αμοιβαία κατανόηση, και θεωρούνται κλασικά στον χώρο. Η Faherty έχει δεσμευτεί να στηρίζει την αυτογνωσία και την αυτο-υπεράσπιση, μιλώντας με παρρησία για θέματα όπως η ενημέρωση των παιδιών για τη διάγνωση του αυτισμού τους (όταν κάτι τέτοιο ήταν αμφιλεγόμενο). Στην πάροδο των ετών εργάστηκε για τη βελτίωση της επικοινωνίας στις σχέσεις μεταξύ αυτιστικών και μη-αυτιστικών ατόμων, τη σύνδεση αυτιστικών γυναικών με άλλες αυτιστικές γυναίκες, την ενημέρωση για την ασθένεια, τον θάνατο, τη βία και άλλα δύσκολα θέματα. Η Faherty είναι καινοτόμος δασκάλα, εκπαιδεύτρια, σύμβουλος και μέντορας νέων επαγγελματιών. Εργάζεται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, ασκώντας επιρροή στη διδασκαλία και την πράξη της δομημένης διδασκαλίας, της αυτιστικής αυτογνωσίας και αυτο-υπεράσπισης. Είναι μία από τις λίγες που διδάσκουν Carol Gray Social Story™, ενώ στο παρελθόν δίδασκε και TEACCH®, θεραπεύτρια και Πιστοποιημένη Προηγμένη Σύμβουλος. Η Catherine Faherty διδάσκει σήμερα σε διαδικτυακά σεμινάρια υπό την αιγίδα εθνικών και διεθνών ομάδων, σε διάφορα θέματα που σχετίζονται με τον αυτισμό.✔ Το πρακτικό σεμινάριο απευθύνεται σε:
- επαγγελματίες & φοιτητές
• Λογοθεραπευτές
• Εργοθεραπευτές
• Ψυχολόγους
• Ειδικούς Παιδαγωγούς
• Παιδαγωγούς Προσχολικής & Σχολικής Ηλικίας
- Παιδοψυχίατρους
Γονείς παιδιών με ΔΑΦ
κάθε ενδιαφερόμενο


➥ Δίδακτρα:
Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας, συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής, για να ενημερωθείτε σχετικά.✔ Στο σεμινάριο θα χορηγηθεί:
📜 πιστοποίηση εκπαίδευσης από τον οργανισμό Carol Gray Social Stories™, με την υπογραφή της Carol Gray και της εισηγήτριας  [στέλνεται με email]
📖 σημειώσεις σεμιναρίου [στέλνονται με email πριν τη διεξαγωγή του σεμιναρίου]


✔ Προϋποθέσεις συμμετοχής:
PC / laptop
- Σύνδεση internet
- Οπτικοακουστικός εξοπλισμός (ηχεία, μικρόφωνο, κάμερα)

⇒ Οι πληροφορίες για τη σύνδεσή σας στο σεμινάριο θα σταλθούν μετά την εγγραφή σας σε αυτό.


❗ H προεγγραφή είναι απαραίτητη❕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ 
❕ 
Συμπληρώστε ΕΔΩ την αίτηση συμμετοχής για να ενημερωθείτε
σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής σας στο σεμινάριο.

📞 6986180630
📧 edu@diepistimoniko.gr