Σίτιση με στερεά τροφή: Στοματοκινητικές μεταβάσεις κατά το πρώτο έτος της ζωής του παιδιού [webinar]Στοματοκινητικές μεταβάσεις κατά το πρώτο έτος της ζωής του παιδιού για σίτιση με στερεά τροφή
Oral-motor transitions across the first year of life to eat textured foods


📣 live webinar
📅 17 & 18 Απριλίου 2021
🕓 15:30 – 20:00
→ Η είσοδος στην πλατφόρμα αναμετάδοσης αρχίζει μισή ώρα πριν την έναρξη του webinar.
✖ Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων


💬 Εισηγήτρια:
Δρ. Erin Ross, CCC-SLP

🚩 Στο σεμινάριο παρέχεται ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά!


✔ Περιγραφή σεμιναρίου
Τα νεογνά έχουν μια διατροφή με πλήρως υγρές τροφές. Ο θηλασμός και η σίτιση με μπουκάλι απαιτούν ελαφρώς διαφορετικές στοματο–κινητικές δεξιότητες. Οι στοματο–κινητικές κινήσεις είναι μονής κατεύθυνσης και ξεκινούν αντανακλαστικά, αλλά μετατρέπονται σε εκούσιες μεταξύ της γέννησης και της ηλικίας των 6 μηνών. Για τη μετάβαση σε στέρεες τροφές (πουρές, τροφές που χειρίζονται με τα χέρια και στερεές τροφές) οι στοματικές δεξιότητες πρέπει να γίνουν πολυκατευθυντικές. Τα βρέφη και τα μικρά παιδιά που δυσκολεύονται με την στοματο-κινητική ανάπτυξη συχνά δυσκολεύονται με το φαγητό, ή με το να τρώνε μια ποικιλία τροφών διαφορετικών υφών ανάλογη της ηλικίας τους. 
Αυτή η παρουσίαση θα καθοδηγήσει τον συμμετέχοντα, μέσω της φυσιολογικής ανάπτυξης στοματο-κινητικών δεξιοτήτων και θα παρέχει πρακτικές στρατηγικές παρέμβασης για να βοηθήσει τα βρέφη και τα μικρά παιδιά να διαχειριστούν αυτές τις μεταβάσεις.


✔ Στόχοι Εκπαίδευσης
Με το πέρας αυτού του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να:
1. Αναγνωρίσουν τουλάχιστον μία διαφορά στις στοματο-κινητικές δεξιότητες μεταξύ θηλασμού και σίτισης από μπουκάλι
2. Καταγράψουν έναν λόγο για τον οποίο ένα παιδί θα δυσκολευόταν να φάει φρούτα και λαχανικά
3. Καταγράψουν τουλάχιστον 3 παρεμβάσεις για να βοηθήσουν βρέφη ή μικρά παιδιά που δυσκολεύονται να διαχειριστούν τις μεταβάσεις σε υφές✔ Η εκπαιδεύτρια | Βιογραφικό
Η Δρ. Erin Ross έλαβε το διδακτορικό της από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στο Denver και το μεταπτυχιακό της στη Λογοθεραπεία από το Κέντρο Επιστημών Υγείας. Έχει ολοκληρώσει διετή μεταδιδακτορική υποτροφία στη Διατροφή, στο Τμήμα Παιδιατρικής, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Κολοράντο στο Ντένβερ. Η Δρ. Ross παρέχει κλινική συμβουλευτική σε πολλές Μ.Ε.Θ. Νεογνών του HealthONE του Ντένβερ (το πιο αναγνωρισμένο σύστημα νοσοκομείων και κλινικών στο Denver), ενώ επιπλέον παρέχει επαγγελματική εκπαίδευση και συμβουλευτική στην έρευνα μέσω του Feeding FUNdamentalsLLC. Επί του παρόντος εργάζεται ως κλινική εκπαιδεύτρια στο Center for Family and Infant Interaction, του Πανεπιστημίου του Κολοράντο στο Ντένβερ και είναι Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Rocky Mountain of Health Professions.
Επιπλέον, η Δρ. Ross συν-διδάσκει τη Μέθοδο SOS για τη σίτιση (© Kay Toomey), μια θεραπευτική προσέγγιση σίτισης για παιδιά που βρίσκονται στη μετάβαση προς τις στερεές τροφές. Στην καριέρα της, έχει εργαστεί σε νοσοκομείο (σε παιδιατρική και νεογνολογική κλινική) καθώς και σε δομές για βρέφη και παιδιά. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα της Δρ. Ross επικεντρώνονται στην κατανόηση της σίτισης και της ανάπτυξης του βρέφους με σύνθετα ιατρικά θέματα και στην αναγνώριση και αντιμετώπιση προβλημάτων σίτισης σε βρέφη και παιδιά. ✔ Το πρακτικό σεμινάριο απευθύνεται σε:
• Λογοθεραπευτές
• Εργοθεραπευτές
• Νεογνολόγους
• Παιδίατρους
• Μαιευτές
• Νοσηλευτές
• Φροντιστές
• Γονείς
• κάθε ενδιαφερόμενο


➥ Δίδακτρα:
👉 Αξιοποιήστε την δωροεπιταγή των 100€! Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Δείτε παρακάτω με κόκκινο τις ΤΕΛΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ των διδακτρων, μετά και την χρήση της δωροεπιταγής:

 

επαγγελματίες

φοιτητές / άνεργοι

ατομικές εγγραφές

290€ 190€

250€ 150€

ομαδικές εγγραφές (3-5 ατόμων)

260€ 160€ κατ’ άτομο

250€ 150€ κατ’ άτομο
✔ Στο σεμινάριο θα χορηγηθεί:
📜 βεβαίωση παρακολούθησης [στέλνεται με email]
📖 σημειώσεις σεμιναρίου [στέλνονται με email πριν τη διεξαγωγή του σεμιναρίου]


✔ Προϋποθέσεις συμμετοχής:
PC / laptop
- Σύνδεση internet
- Οπτικοακουστικός εξοπλισμός (ηχεία, μικρόφωνο, κάμερα)

⇒ Οι πληροφορίες για τη σύνδεσή σας στο σεμινάριο θα σταλθούν μετά την εγγραφή σας σε αυτό.


❗ H προεγγραφή είναι απαραίτητη❕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ 
❕ 
Συμπληρώστε ΕΔΩ την αίτηση συμμετοχής για να ενημερωθείτε
σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής σας στο σεμινάριο.

📞 6986180630
📧 edu@diepistimoniko.gr