Σίτιση: Κατανοώντας την πολυπλοκότητά της [free webinar]

  ⏩ Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ΔΩΡΕΑΝUnderstanding the Complexity of Feeding & Eating
Κατανοήστε τη σίτιση και την πολυπλοκότητά της
και γνωρίστε την ειδικό σίτισης Kay Toomey

📣 FREE live webinar 
📅 
18 Μαΐου 2022
🕓 19:00 - 21:00
→ Η είσοδος στην πλατφόρμα αναμετάδοσης αρχίζει μισή ώρα πριν την έναρξη του webinar.


🗣  Εισηγήτρια:
Kay A. Toomey, Ph.D.
Pediatric Psychologist
President of Toomey & Associates, Inc.
Clinical Consultant to the Feeding Clinic at STAR Institute for Sensory Processing Disorder

 Παρέχεται ταυτόχρονη διερμηνεία από τα αγγλικά στα ελληνικά


✔ Μαθησιακοί Στόχοι:
1. Να προσδιοριστεί το εύρος του προβλήματος παρουσιάζοντας τις στατιστικές για τη συχνότητα εμφάνισης.
2. Να δημιουργηθεί μία εννοιολογική αντίληψη της σίτισης χρησιμοποιώντας την αναλογία ενός Παγόβουνου για να κατανοηθεί ότι μία δυσκολία σίτισης είναι αυτό που φαίνεται, αλλά αυτό που δεν φαίνεται είναι η αιτία που προκαλεί κλονισμό στη σίτιση και την ανάπτυξη ενός παιδιού.
3. Να αναφερθούν οι 7 διαφορετικοί τομείς ανθρώπινης λειτουργίας που είναι αναγκαίοι για να μπορεί κάποιος να φάει και να αναπτυχθεί σωστά.
4. Να καθοριστεί πώς υιοθετείται μία διεπιστημονική οπτική για την εκτίμηση και τη θεραπεία της σίτισης.


✔ Περιγραφή σεμιναρίου:
Πολλοί γονείς και επαγγελματίες βλέπουν τη σίτιση ως μία διαισθητική, αυτόματη και εύκολη λειτουργία που έρχεται φυσικά στα παιδιά. Δυστυχώς, αυτό δεν ισχύει. Το να μάθει κάποιος να τρώει είναι ένα εγχείρημα πολύ πιο σύνθετο. Αυτό που γνωρίζουμε από την έρευνα στο πεδίο αυτό είναι ότι η σίτιση είναι στην πραγματικότητα η πιο δύσκολη ανθρώπινη συμπεριφορά που θα ασκήσουμε σε όλη μας τη ζωή. Και αυτό διότι είναι το μόνο πράγμα που κάνουμε ως άνθρωποι στο οποίο συμμετέχουν ΚΑΙ οι επτά τομείς ανθρώπινης λειτουργίας. Και όχι μόνο ο καθένας από αυτούς τους 7 τομείς πρέπει να λειτουργεί σωστά μεμονωμένα, αλλά πρέπει και να μπορούμε να ενοποιούμε και να συντονίζουμε μεταξύ και εντός όλων αυτών των 7 τομέων για να τρώμε και να αναπτυσσόμαστε σωστά. Αυτό το Workshop θα περιγράψει την πολυπλοκότητα της σίτισης από διεπιστημονικής άποψης και θα σκιαγραφήσει κάθε έναν από τους επτά τομείς ανθρώπινης λειτουργίας που θα πρέπει να αξιολογούνται και να αντιμετωπίζονται κάθε φορά που δουλεύουμε με ένα παιδί το οποίο έχει πρόβλημα σίτισης ή/και ανάπτυξης.


✔ Σύντομη Περιγραφή για το φυλλάδιο:
Συχνά οι γονείς και οι επαγγελματίες βλέπουν τη σίτιση ως μία διαισθητική και εύκολη λειτουργία για τα παιδιά. Όμως, η σίτιση είναι στην πραγματικότητα η πιο περίπλοκη ανθρώπινη συμπεριφορά διότι είναι η μόνη σωματική διεργασία που κάνουν οι άνθρωποι η οποία περιλαμβάνει και τους 7 τομείς ανθρώπινης λειτουργίας. Για να τρώμε και να αναπτυσσόμαστε σωστά, ο καθένας από αυτούς τους 7 τομείς πρέπει να λειτουργεί σωστά μεμονωμένα, και μετά το παιδί πρέπει να ενοποιεί και να συντονίζει όλους αυτούς τους τομείς μαζί. Αυτό το workshop καλύπτει την πολυπλοκότητα της σίτισης από διεπιστημονικής άποψης και περιγράφει τους 7 τομείς που είναι αναγκαίοι για μία διεξοδική και ακριβή Αξιολόγηση και Θεραπεία Σίτισης.

Σε αυτό το Workshop, οι συμμετέχοντες θα μάθουν:
  • Να χρησιμοποιούν την αναλογία του Παγόβουνου για να τους βοηθά να απλουστεύσουν την πολυπλοκότητα της σίτισης σε μία οργανωμένη προσέγγιση για αξιολογήσεις και θεραπεία 
  • Τη συχνότητα εμφάνισης των προβλημάτων σίτισης ώστε να καταρρίψουν τον μύθο ότι «Όλα τα παιδιά είναι δύσκολα και όλα τα παιδιά το ξεπερνούν μεγαλώνοντας» 
  • Τη σημασία της αντιστοίχισης των δεξιοτήτων με τις επιλογές τροφών 
  • Παρεμβάσεις για τη βελτίωση της σταθερότητας της θέσης του σώματος κατά τα γεύματα 
  • Πώς να χρησιμοποιούν τη διάγνωση Παιδιατρικής Διαταραχής Σίτισης (PFD) 

Παρακολουθήστε την ειδικό σίτισης, Δρ. Kay Toomey, σε αυτό το δίωρο workshop όπου θα παρουσιάσει την πολυπλοκότητα της σίτισης από διεπιστημονικής άποψης και θα περιγράψει τους 7 τομείς που είναι αναγκαίοι για διεξοδικές και ακριβείς Αξιολογήσεις και Θεραπείες Σίτισης.

Το σεμινάριο απευθύνεται: 
σε Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Ειδικούς της Πρώιμης Παρέμβασης, Νοσηλευτές, Ψυχολόγους, Ιατρούς, Διατροφολόγους, Επαγγελματίες της Ψυχικής Υγείας, Παιδαγωγούς Προσχολικής και Σχολικής Ηλικίας και σε όσους ασχολούνται με την φροντίδα του παιδιού.


📜 Στο σεμινάριο θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης [στέλνεται με email]


✔ Πλατφόρμα μετάδοσης σεμιναρίου: zoom

✔ Προϋποθέσεις συμμετοχής:
PC / laptop / tablet
- Σύνδεση internet
- Ηχεία

⇒ Για τον τρόπο σύνδεσης στην πλατφόρμα θα ενημερωθείτε μέχρι και μία μέρα πριν τη διεξαγωγή του σεμιναρίου.


❕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ ❕ 
Συμπληρώστε ΕΔΩ την αίτηση συμμετοχής για να δηλώσετε συμμετοχή στο δωρεάν σεμινάριο.

Το τετραήμερο σεμινάριο SOS Approach to Feeding θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2022 .
 Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής ΕΔΩ.📞 6986180630
📧 edu@diepistimoniko.gr