Εργαλείο Αξιολόγησης ΕΔΑΛΦΑ
📍   Αθήνα
📆 14 Ιουνίου 2020

 11:00 - 19:30
Χώρος διεξαγωγής: γίνεται γνωστός στους συμμετέχοντες μια εβδομάδα πριν τη διεξαγωγή του σεμιναρίου, ανάλογα με τις ανάγκες χρήσης της αίθουσας
Αριθμός συμμετεχόντων: Αυστηρά μέχρι 30 άτομα 


Εισηγητές:
Η επιστημονική ομάδα της ΕΨΥΠΕΑ


Περιγραφή σεμιναρίου και εργαλείου ΕΔΑΛΦΑ:
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητικό μέρος με εισηγήσεις από όλες τις ειδικότητες της Διεπιστημονικής Ομάδας και βιωματική εξάσκηση στην χρήση του ΕΔΑΛΦΑ. Υπεύθυνοι για την διεξαγωγή του Σεμιναρίου είναι η Διεπιστημονική Ομάδα της ΕΨΥΠΕΑ υπό την εποπτεία της Δρ. Αγγελικής Κωτσοπούλου.

Στο ΕΔΑΛΦΑ παρουσιάζεται μία κλίμακα των σταδίων τυπικής ανάπτυξης του παιδιού, από τη γέννηση του μέχρι την ηλικία των 6 ετών, με ιδιαίτερη έμφαση στα δύο πρώτα χρόνια. Η κλίμακα αυτή είναι βασισμένη σε οχτώ διεθνείς αναπτυξιακές κλίμακες και στην ανασκόπηση της σύγχρονης βιβλιογραφίας. Στο ηλικιακό πλαίσιο που καλύπτει το ΕΔΑΛΦΑ (0 μήνες-6 ετών) εξετάζεται η ανάπτυξη δεξιοτήτων, όπως: αδρή και λεπτή κίνηση, γνωστική ανάπτυξη, ανάπτυξη μνήμης, αντίληψη λόγου, έκφραση λόγου, ψυχοκοινωνική εξέλιξη, σίτιση, ένδυση, έλεγχος σφιγκτήρων, παιχνίδι, από κοινού προσοχή, μίμηση και παρουσία στερεοτυπιών. Λαμβάνοντας υπόψη τα στάδια του τυπικά αναπτυσσόμενου παιδιού, διαμορφώνεται το εξελικτικό προφίλ του νηπίου με διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού. Μετά την συμπλήρωση του ΕΔΑΛΦΑ οι θεραπευτικοί στόχοι προκύπτουν αυτόματα για κάθε μια από τις παραπάνω δεξιότητες, ανάλογα με το επίπεδο που βρίσκεται το παιδί σε καθεμία από αυτές. Οι στόχοι μπορούν να δοθούν στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς του παιδιού, αν ζητηθούν.


Το πρακτικό σεμινάριο απευθύνεται:
σε Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ψυχολόγους, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Δασκάλους, Νηπιαγωγούς, Ιατρούς, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Κοινωνιολόγους και ειδικότερα σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας που εργάζονται στα πλαίσια Διεπιστημονικής Ομάδας.


Δίδακτρα:
Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας, συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής, για να ενημερωθείτε σχετικά.

Στα δίδακτρα συμπεριλαμβάνονται: 
- παρακολούθηση σεμιναρίου
- το υλικό του ΕΔΑΛΦΑ
- περιλήψεις των εισηγήσεων
πιστοποίηση χρήσης του εργαλείου
- καφές και ελαφρύ γεύμα στα διαλείμματαΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ:
Δηλώστε το ενδιαφέρον σας συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να μας καλείτε στο 6986180630.

Για την καλύτερη ενημέρωσή σας στο facebook κάντε like στη σελίδα μας!