Το παραμύθι ως πηγή Έμπνευσης, Δημιουργίας και ΜάθησηςΤο Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου σε συνεργασία με τη Μαριλένα Καββαδά διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το βιωματικό σεμινάριο με θέμα "Το παραμύθι ως πηγή Έμπνευσης, Δημιουργίας και Μάθησης".


Πόλη: Θεσσαλονίκη
Ημερομηνία: 20 Μαΐου 2017
Ώρες: 11:30 - 15:00
Χώρος διεξαγωγής: γίνεται γνωστός στους συμμετέχοντες μια εβδομάδα πριν τη διεξαγωγή του σεμιναρίου, ανάλογα με τις ανάγκες χρήσης της αίθουσας


Εισηγήτρια:
Μαριλένα Καββαδά
Συγγραφέας - Χορογράφος - Νηπιαγωγός (Med)

Βιογραφικό:
Η Μαριλένα Καββαδά έχει πτυχιακές σπουδές στο Χορό (Υποτροφία Ν. Κονταξάκη), τον Ελληνικό Πολιτισμό (Αριστούχος Ε.Α.Π.) και στην Εκπαίδευση & Αγωγή στην Προσχολική Ηλικία (Αριστούχος Πανεπιστημίου Αθηνών). Ο μεταπτυχιακός της τίτλος αφορά στις "Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση" (Αριστούχος Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου).


Περιγραφή σεμιναρίου:

Στο βιωματικό σεμινάριο «Το παραμύθι ως πηγή έμπνευσης, δημιουργίας και μάθησης», λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες παιδαγωγικές θεωρίες και πρακτικές προσεγγίσεις, η Μαριλένα Καββαδά ως συγγραφέας κι εκπαιδευτικός: φιλοδοξεί να μοιραστεί γνώσεις και εμπειρίες 20 και πλέον ετών, στην παιδαγωγική αξιοποίηση του παραμυθιού σε σχολικές τάξεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Έτσι, μετά από μια σύντομη θεωρητική τεκμηρίωση και επισκόπηση της σχετικής βιβλιογραφίας, αξιοποιώντας το παραμύθι της "Το κρυφτό της χαράς" (εκδόσεις Διάπλους), το οποίο διαπραγματεύεται τα συναισθήματα, θα εμψυχώσει: Βιωματικές δραστηριότητες έμπνευσης, δημιουργίας και μάθησης. Βασισμένες κυρίως στο δραματικό παιχνίδι, τη μουσική, την κίνηση και τις τέχνες, αλλά και σχετικές με διάφορα γνωστικά αντικείμενα όπως: η γλώσσα, τα μαθηματικά, το περιβάλλον και οι νέες τεχνολογίες.
Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με προβολή οπτικοακουστικού υλικού από σχετικές εκπαιδευτικές παρεμβάσεις σε χώρους πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και μια ανοιχτή σε ιδέες, απόψεις και προτάσεις συζήτηση. 


Το σεμινάριο απευθύνεται:
σε φοιτητές και επαγγελματίες Παιδαγωγούς, Νηπιαγωγούς, Βρεφονηπιοκόμους, Λογοθεραπευτές, σε γονείς και σε κάθε ενδιαφερόμενο


H προεγγραφή είναι απαραίτητη 
Δίδακτρα: 35 ευρώ 
  • Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης


Συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής για να ενημερωθείτε σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής σας στο σεμινάριο.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ:
Δηλώστε το ενδιαφέρον σας συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής.
Επίσης μπορείτε να μας καλείτε στο 6986180630. 

Για την καλύτερη ενημέρωσή σας στο facebook κάντε like στη σελίδα μας!