Βιογραφικό Φωτεινής Μιδούχα


Η Φωτεινή Μιδούχα σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Ουαλίας στη Μεγάλη Βρετανία και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση της Συμπεριφοράς στο ίδιο πανεπιστήμιο. Παράλληλα δούλευε στην σχολική και στεγαστική δομή του Πανεπιστημίου για παιδιά και εφήβους με αυτισμό, αναπτυξιακές διαταραχές, νοητική στέρηση και σοβαρές προβληματικές συμπεριφορές. 
Δίδασκε στα μαθήματα «Προσωποκεντρικές Προσεγγίσεις» και «Θετική Συμπεριφορική Υποστήριξη» της Σχολής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου και πιστοποιήθηκε από το Συμβούλιο Πιστοποιημένων Αναλυτών Συμπεριφοράς, έχοντας τα standards κλινικής εμπειρίας.
Υπήρξε πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του Crisis Aggression and Limitation Management.  Διετέλεσε Επιστημονικά Υπεύθυνη στις στεγαστικές δομές  της Procarewales για νεαρά άτομα άνω των 16 ετών και ενήλικες με αυτισμό, νοητική και δύσκολες συμπεριφορές.
Έχει εκπαιδεύσει και εποπτεύσει έναν μεγάλο αριθμό φροντιστών, επαγγελματιών υγείας και εκπαίδευσης σε προσωποκεντρικά πλάνα εκμάθησης δεξιοτήτων και διαχείρισης συμπεριφορών, ενώ έχει παρουσιάσει εργασίες της σε διεθνή και ευρωπαϊκά συνέδρια.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είχε συνεργασίες με ιδιωτικά σχολεία και κέντρα ενώ έχει μόνιμη συνεργασία ως ειδικός εμπειρογνώμονας με το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό, Νομού Λάρισας. Συνεχίζει να παρέχει κλινική εποπτεία σε υποψήφιους Αναλυτές συμπεριφοράς στη Μεγάλη Βρετανία.
Στα ειδικά ενδιαφέροντα της βρίσκονται οι προσεγγίσεις στην αντιμετώπιση της επιθετικής, αυτοτραυματικής και επαναλαμβανόμενης συμπεριφοράς ατόμων με αυτισμό.