Δομή και Πρόγραμμα (Περιεχόμενο) Εκπαίδευσης CO-OP




    Δομή Εκπαίδευσης:
Μετά το πρώτο μέρος (Τριήμερη Εκπαίδευση): Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν τις γνώσεις της προσέγγισης CO-OP και τις ικανότητες να την ασκήσουν σε επίπεδο αρχαρίου
Μετά το δεύτερο μέρος (Εδραίωση): Στη βάση των γνώσεων και των δεξιοτήτων που θα έχουν αποκτήσει οι συμμετέχοντες από την εξάσκησή τους κατά την πρώτη φάση της εκπαίδευσης, θα είναι σε θέση να εφαρμόσουν την προσέγγιση CO-OP ApproachTM κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους σε επίπεδο επάρκειας.
 
  
 
   Περιεχόμενο Εκπαίδευσης:
Παρασκευή πρωί: Παρουσίαση και εξήγηση των θεωρητικών θεμελίων  της προσέγγισης CO-OP ApproachTM. Η εργασία για το σπίτι θα είναι να αναλογιστεί ο καθένας τη δική του κλινική πρακτική. 

Σάββατο, ολόκληρη ημέρα: Στοχοθεσία πελατοκεντρική, βασισμένη στα Έργα. Οι συμμετέχοντες θα διδαχτούν πώς να πραγματοποιούν την  δυναμική ανάλυση της εκτέλεσης (DPA), πώς να αναγνωρίζουν πιθανές γνωσιακές στρατηγικές, να διαμορφώνουν-σχεδιάζουν συνεδρίες παρέμβασης χρησιμοποιώντας γνωσιακές στρατηγικές (GPDC). Ως εργασία για το σπίτι, θα έχουν να αναγνωρίσουν στρατηγικές που χρησιμοποιούνται στην καθημερινή ζωή και να εξηγήσουν-παρουσιάσουν τη συνολική γνωσιακή στρατηγική  σε κάποιον τρίτο (π.χ. μέλος της οικογένειας, κάποιο φίλο ή πελάτη).

Κυριακή, ολόκληρη ημέρα: Θα εφαρμόσουν την καθοδηγούμενη ανακάλυψη, θα διδαχτούν πώς να ενσωματώνουν τις βασικές αρχές διευκόλυνσης στις συνεδρίες τους. Ως "εργασία  για το σπίτι" θα έχουν να εξασκηθούν στην προσέγγιση CO-OP στον επαγγελματικό τους χώρο. 

Ημέρα εδραίωσης: Αφού εφαρμόσουν την προσέγγιση CO-OP ApproachTM με επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο, θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν περιπτώσεις μελέτης από την κλινική τους πρακτική και θα εδραιώσουν  την κατανόηση της προσέγγισης εξηγώντας και συζητώντας έννοιες και πιθανές παρανοήσεις 
Η ημέρα εδραίωσης θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, σε χρονικό διάστημα κατάλληλο, μετά τη διεξαγωγή της τριήμερης δια ζώσης εκπαίδευσης.