Εκπαιδευτικά σεμινάρια
Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου είναι ένας ιδιωτικός φορέας που παρέχει υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας και Συμβουλευτικής και δραστηριοποιείται στα Ιωάννινα. Ιδρύθηκε από νέους ανθρώπους με όρεξη, μεράκι και αγάπη γι' αυτό που κάνουν.

Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου, εκτός από το θεραπευτικό τομέα, ασχολείται και με την εξειδικευμένη εκπαίδευση, την κοινωνική αλλά και φιλανθρωπική δράση. Στα σεμινάρια του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου συμμετείχαν χιλιάδες εκπαιδευόμενοι όλων των ειδικοτήτων στα 600 και πλέον σεμινάρια και ημερίδες που έχουν διοργανωθεί.

Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου είναι φορέας εκπαίδευσης στην Ελλάδα και την Κύπρο των Πιστοποιήσεων «Δομημένη Διδασκαλία TEACCH», «Floortime Greenspan Approach» και «LSVT LOUD» και συνεργάζεται με καταξιωμένους επιστήμονες της Ειδικής Αγωγής από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου διοργανώνει σεμινάρια Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Ειδικής Αγωγής και Παιδαγωγικών. Ο χαρακτήρας αυτών των σεμιναρίων είναι βιωματικός, διαδραστικός, πρακτικός ή θεωρητικός. Ενδεικτικά, τα θέματα των σεμιναρίων αφορούν τον αυτισμό, τις ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, τη ΔΕΠΥ, τις μαθησιακές δυσκολίες στα μαθηματικά (δυσαριθμησία), τη δυσλεξία, τη διαχείριση συμπεριφοράς, την εκπαίδευση ABA, την ειδική γλωσσική διαταραχή, τη δυσγραφία. Κάποια από τα εξειδικευμένα σεμινάρια για ειδικούς θεραπευτές είναι επίσης η δυσπραξία, η δυσαρθρία, η βρεφική και παιδική δυσφαγία, η δυσφαγία ενηλίκων, οι στοματοπροσωπικές ασκήσεις, η μυολειτουργική αποκατάσταση, οι αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές, ο τραυλισμός, τα προβλήματα φωνής και η οισοφαγική ομιλία, η αισθητηριακή ολοκλήρωση, η κλίμακα Bayley κ.α.

Οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιούνται δια ζώσης σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Πιο συγκεκριμένα, διεξάγονται στα Ιωάννινα, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στην Καλαμάτα, στη Λάρισα και στον Βόλο, στην Αλεξανδρούπολη, στην Κομοτηνή και στην Ξάνθη, στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο Κρήτης, στην Λεμεσό, στην Λευκωσία και στην Πάφο. 
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα σεμινάρια απ’ όπου κι αν βρίσκονται, διαδικτυακά, μέσω σύγχρονης πλατφόρας που δίνει τη δυνατότητα διεξαγωγής διαδραστικών live webinars.

Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου δείχνει την κοινωνική του ευαισθησία με τη διοργάνωση μίας σειράς από δωρεάν εκδηλώσεις για παιδιά, όπως και με ομιλίες και ημερίδες με θέμα το παιδί και την οικογένεια, με εξέχοντες ομιλητές. Ξεχωριστή ήταν και η διοργάνωση, για φιλανθρωπικούς σκοπούς, συναυλίας με την Αρετή Κετιμέ στα Ιωάννινα, όπως και η αφήγηση παραμυθιού σε παιδιά της πόλης των Ιωαννίνων από τον ξεχωριστό και μοναδικό Ευγένιο Τριβιζά, αλλά και η ανοιχτή εισήγηση για τις Μαθησιακές Δυσκολίες στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο με εισηγήτρια την Δρ. Ελένη Λιβανίου. 

Στόχος του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου είναι η ποιοτική εκπαίδευση και η υψηλού επιπέδου συνεχιζόμενη κατάρτιση με αναγνωρισμένους εισηγητές σε ιδανικές συνθήκες διεξαγωγής.ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΟΥ
📞 6986180630
📧 edu@diepistimoniko.gr